• about me
  • menu
  • categories
  • Žali valgiai

    m29
    24802_343681084054_539274054_3660941_5237805_n
    26370_378237239054_539274054_3804834_4493875_n
    IMG_1934
    IMG_8736

    Gal ir paskubėsiu drebtėlti, bet manau šviežių daržovių sezoną jau beveik galima skelbti atidarytu. Man tai labai svarbus metas, nes labai nemėgstu valgyti pirktinių daržovių ne tik todėl, kad jos neaiškios kilmės, bet ir todėl, kad užaugintos joms visai nenaturaliu sezonu ir atvežtos tūkstančius kilometrų. O tai baisiai nedraugiška gamtos atžvilgiu. Labai džiaugiuosi, kad nesu ir egzotiškų vaisių mėgėja. Tam atsispirti galiu be problemų... Aišku, kai geriu kavą, kuri yra atitempta iš mažų mažiausiai kito žemyno, tai gamtos drauge manes tikrai nepavadinsi... Kitaip sakant - I do what i can... stengiantis neišprotėti nuo sąžinės daromų priekaištų...
    O lietuviškos salotos yra mano silpnybė. Salotos su visokiais kumpeliais, sūriais, daržovėm, traškia duona ir malonezu. Am!
    Sodo šiltnamy jau auga visi ingridientai. Jų ragavimas kiekvienais metais būna kaip koks aukojimo ritualas: svogūnų laiškai, salota ir ridikas su grietine ir druska. VA JE TUS ! ! !
    m29
    24802_343681084054_539274054_3660941_5237805_n
    26370_378237239054_539274054_3804834_4493875_n
    IMG_1934
    IMG_8736

    Gal ir paskubėsiu drebtėlti, bet manau šviežių daržovių sezoną jau beveik galima skelbti atidarytu. Man tai labai svarbus metas, nes labai nemėgstu valgyti pirktinių daržovių ne tik todėl, kad jos neaiškios kilmės, bet ir todėl, kad užaugintos joms visai nenaturaliu sezonu ir atvežtos tūkstančius kilometrų. O tai baisiai nedraugiška gamtos atžvilgiu. Labai džiaugiuosi, kad nesu ir egzotiškų vaisių mėgėja. Tam atsispirti galiu be problemų... Aišku, kai geriu kavą, kuri yra atitempta iš mažų mažiausiai kito žemyno, tai gamtos drauge manes tikrai nepavadinsi... Kitaip sakant - I do what i can... stengiantis neišprotėti nuo sąžinės daromų priekaištų...
    O lietuviškos salotos yra mano silpnybė. Salotos su visokiais kumpeliais, sūriais, daržovėm, traškia duona ir malonezu. Am!
    Sodo šiltnamy jau auga visi ingridientai. Jų ragavimas kiekvienais metais būna kaip koks aukojimo ritualas: svogūnų laiškai, salota ir ridikas su grietine ir druska. VA JE TUS ! ! !
    . Thursday, May 05, 2011 .

    8 comments

    1. Kaip viskas skaniai atrodo!

      ReplyDelete
    2. ahh..pavydas del siltnamio! as laukiu 'farmers market' sezono pradzios, bent tiek guostis galiu. O dar kur salotos su ridikais ir svogunais, galeciau stipriai stipriai apkabint is tos meiles - pats nuostabiausias vasaros maistas!!!

      ReplyDelete
    3. omg this food looks amazing!

      <3 steffy
      Steffys Pros and Cons

      ReplyDelete
    4. I just come on your blog and i like it! Good quallity of photos, very nice. I'm your new follower. Hope you follow me bach ;)

      www.styleinsmalltown.blogspot.com
      Kisses from Slovakia

      ReplyDelete
    5. very tasty looking, i woud eat right now the croissant + radish salad...

      ReplyDelete
    6. Vasarą iš vis virto maisto nereik! salotos kasdien! aleliuja:) aš perku turgui, o kai grįžtu namo, tėčio užaugintus pomidorus raškau..mūsų žiemos per ilgos ir tas daržovių ilgesys varo iš proto.. om nom nom nom..

      ReplyDelete
    7. kaip tik aš šiandien irgi atidariau šį sezoną - valgiau pirmąsias ridikėlių salotas su daug daug ridikėlių. neregėtai skanu (:

      ReplyDelete
    8. that looks sooo good!
      http://juliasstyleutopia.blogspot.com/

      ReplyDelete