• about me
  • menu
  • categories
  • Aviziniai sausainiai Aviziniai sausainiai2 Aviziniai sausainiai1 Aš gyva. Prisiekiu :) Truputį pasikirtus, tuščiu baku, bet kvėpuoju. 
    Nenoriu erzinti žmonių, bet pastaruoju metu turiu labai daug laiko :) (kai pasakai garsiai gaunasi gan įdomus sakinys). 
    Stengiuosi su juo elgtis atsakingai ir tikrai nosies nekrapštau.
    Apie rezultatus vėliau.
    Tik va, mano pasakėlės nuo to smarkiai kenčia. 
    Atsipalaidavimui - labai nekaltas (nei miltų, nei kepimo miltelių...), bet priklausomybę sukeliančių sausainių receptas: 
    250g. sviesto
    400g. avižų 
    2 kiaušiniai 
    1 nepilna stiklinė cukraus
    100g. sezamo sėklų 
    200g. lukštentų saulėgražų 
    1-2 saujos džiovintų vaisių/uogų 
    250g. sviesto ištirpinus dideliam puode/keptuvėj supilti apie 400g. avižų ir trumpai pakepinti, bet neskrudinti. 
    Kol avižos vėsta - labai (LABAI!) gerai išplakti 2 kiaušinius su nepilna stikline cukraus.
    O tada kartu sumaišom: sviestuotas avižas, išplaktus kiaušinius su cukrum, 100g. sezamo sėklų, 200g. išlukštentų saulėgražų ir prieš tai vandenyje pamirkytų džiovintų vaisių/uogų (mano pasirinkimas: spanguolės, razinos, džiovinti abrikosai). 
    Su rankomis arba dideliu šaukštu suformotus sausainius dėti į sviestiniu popierium išklotą skardą ir kepti iki +180C∘ įkaitintoj orkaitėj 15min. 
    Šiaip tokio paukščiukų lesalo nevalgau, bet rezultatas fantastiškas. Nesigailėsit :)
    Aviziniai sausainiai Aviziniai sausainiai2 Aviziniai sausainiai1 Aš gyva. Prisiekiu :) Truputį pasikirtus, tuščiu baku, bet kvėpuoju. 
    Nenoriu erzinti žmonių, bet pastaruoju metu turiu labai daug laiko :) (kai pasakai garsiai gaunasi gan įdomus sakinys). 
    Stengiuosi su juo elgtis atsakingai ir tikrai nosies nekrapštau.
    Apie rezultatus vėliau.
    Tik va, mano pasakėlės nuo to smarkiai kenčia. 
    Atsipalaidavimui - labai nekaltas (nei miltų, nei kepimo miltelių...), bet priklausomybę sukeliančių sausainių receptas: 
    250g. sviesto
    400g. avižų 
    2 kiaušiniai 
    1 nepilna stiklinė cukraus
    100g. sezamo sėklų 
    200g. lukštentų saulėgražų 
    1-2 saujos džiovintų vaisių/uogų 
    250g. sviesto ištirpinus dideliam puode/keptuvėj supilti apie 400g. avižų ir trumpai pakepinti, bet neskrudinti. 
    Kol avižos vėsta - labai (LABAI!) gerai išplakti 2 kiaušinius su nepilna stikline cukraus.
    O tada kartu sumaišom: sviestuotas avižas, išplaktus kiaušinius su cukrum, 100g. sezamo sėklų, 200g. išlukštentų saulėgražų ir prieš tai vandenyje pamirkytų džiovintų vaisių/uogų (mano pasirinkimas: spanguolės, razinos, džiovinti abrikosai). 
    Su rankomis arba dideliu šaukštu suformotus sausainius dėti į sviestiniu popierium išklotą skardą ir kepti iki +180C∘ įkaitintoj orkaitėj 15min. 
    Šiaip tokio paukščiukų lesalo nevalgau, bet rezultatas fantastiškas. Nesigailėsit :)
    . Tuesday, January 31, 2012 .

    7 comments

    1. Aš vis apie juos pagalvoju. Ir dar pamačiau čia receptą ir vėl pagalvojau. Gal tai jau reiškia, kad reikės meginti gaminti? :)
      Nes kažkada teko tokiais pasivaišinti, tai negalėjau patikėti, kad gali būti šitaip skanu :)

      Norėčiau, kad pasidalintumei laiku. Šiek tiek :)

      ReplyDelete
    2. granola ?:) labai skaniai atrodo :)

      ReplyDelete
    3. Kai taip salta receptai padeda:>
      Orkaite namus pasildo, o sausainiai pilva.

      ReplyDelete
    4. aaai kokie skanus, reiks pasigamint!


      Sandra
      Kur mano raktai?

      ReplyDelete
    5. skaniai tikrai atrodo C:

      ReplyDelete
    6. Che che, turi laiko, tai, vadinasi, mes iš tos pačios planetos. Ir labai gerai, kad pasauly daugiau tokių, ir jie spec. mums prigamino daug filmų, paveiksliukų, tekstų ir muzikos muzikos. Ir tokių juokingai paprastų receptų. Ramuma, kad tu gyva. Ir soti.

      ReplyDelete
    7. Oi kaip seniai tokius kepiau :) tikrai lb skanu ir tikiu, kad sveika :)

      ReplyDelete